Manisa'da işçilerin ölümü tesadüf değildi
7.7.2015
Manisa’nın Gölmarmara ilçesinde 13’ü kadın 15 tarım emekçisinin ölümüyle sonuçlanan facianın ardından, geride kalan herkesin başı sağ olsun.

Ümmühan, Ayşe, Zeynep, Fadime, Zekiye, Yıldız, Dürdane, Nesrin, Azize... geride bıraktıkları eşleri , öksüz çocukları , yakınları , dostları ; hepinizin, hepimizin başı sağ olsun.

Onlar;  sendikasız, sigortasız çalışan binlerce mevsimlik işçi kardeşimiz gibiydiler.1.5 tl’den satacakları asma yaprakları için, kilometrelerce yol katederken öldüler ve resmi kayıtlara bir trafik kazası olarak geçecekler. Çünkü İş Kanunu’nda adları yok , geride kalan aile fertlerini bu büyük acı içinde en azından maddi zorluklarla boğuşmaktan kurtaracak bir sigortaları , dayanakları yok.

Onlar ; kadınlar ve işçiler yani resmi ideolojide gözden çıkarılan, hep azla yetinmesi gerektiğine inanılan kardeşlerimiz göz göre göre öldüler.124 kilometrelik mesafeyi 64 kilometreye indiren , kestirme olduğu için tercih edilen bu yol hakkında meclise daha önce 7 kez soru önergesi verildi. Son bir yılda bu yolda 35 kişi hayatını kaybetti.

Ülkemizin en büyük iki ölümlü davası; işçi ölümleri ve kadın cinayetleri. Bu iki ölümlü durumu da durdurabiliriz. Ne işçi ölümleri ne de kadın cinayetleri tesadüf değil. Bugün 15 işçinin ölümü engellenebilirdi. Bu durumun gerçekleştiği durumda da adaletin sağlanması ve sorumluların hak ettikleri cezayı almalılar.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak, bugüne dek davamız yaptığımız onlarca kadın kardeşimizin davası gibi , Manisa’da ekmeğini kazanmak için hayatından olan işçi kardeşlerimizin de davası için elimizden geleni yapacağız.