Dün İstanbul’un Ümraniye ilçesinde bir kadın kardeşimiz, kendi evinde boğazı kesilerek öldürülmüş bir halde bulundu. Öldürülen 34 yaşındaki Fatma Şerban kardeşimizi öldürenin kim olduğu henüz bilinmiyor.
Hiçbir gerekçe kadın kardeşlerimizin hayattan koparılmasının sebebi olamaz
Uşak’ta çalıştığı dershanede kocası tarafından bıçaklanarak öldürülen Sevim Gündoğdu’nun katiline verdiğimiz mücadele sonucunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdirttik. Kadın katillerinin koşulsuz şartsız ağır ceza alması gerektiğini her yerden söylüyoruz. Hiçbir gerekçe kadın kardeşlerimizin hayattan koparılmasının sebebi olamaz.
Kadın cinayetleri meşru gösterilemez
Toplum, kadın cinayetlerini durdurmak, Hasret kardeşimizi yaşatmak için uğraşırken önce Kanaltürk’te Songül Karlı, Hasret’i yaralayan eşini, birkaç gün sonra Seda Sayan programında 2 kadını öldürmüş bir katili konuk etmişti.
RTÜK önünde yaptığımız eylem sonrasında Kanaltürk’e idari para cezası verildi. Seda Sayan’ın programı için karar ise haftaya verilecek. Kadınlar yaşam haklarını almak için mücadele ediyorken, kadın cinayetlerini meşru gösteren programlar yapılamaz.
Tekrar söylüyoruz: 5 temel talebimiz uygulanmalı
Kadın cinayetlerini meşru gösteren programlar yayınlanmasaydı Fatma Şerban kardeşimiz hayatta olabilirdi. Kadın katilleri ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alsaydı Fatma kardeşimiz şu an yaşıyor olurdu. Tam da bu yüzden açıklamadığımız 5 temel talebimiz uygulanmalıdır. Kadın katillerine koşulsuz, indirimsiz ağır ceza verilmeli, toplumun takip ettiği kişiler kadın cinayetlerini kınayan açıklamalar yapmalıdır.
Fatma Şerban’ın ailesine sesleniyoruz
Sevim Gündoğdu kardeşimize sahip çıkıp katiline ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdirttiğimiz gibi Fatma Şerban kardeşimize de sahip çıkıyoruz.