Fatmalar öldürülmesin diye
13.11.2014
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak Uşak'ta öldürülen Fatma Uğuz için yazdığımız açıklamayı paylaşıyoruz.

Fatma Uğuz kardeşimiz, Uşak'ta ayrılmak istediği Nihat Çakıcı tarafından öldürüldü. Katil Nihat Çakıcı "ayrılmak istediği için öldürdüm" diyebiliyor Fatma kardeşimiz için. Kadın cinayetleri devam ediyorsa ve kadın kardeşlerimizin öldürülmesi gerekçelendirilebilirmiş gibi kadın katilleri konuşma yapabiliyorsa sebebi, sorumluların hala kadınların taleplerini dikkate almayarak gereğini yerine getirmemeleridir.

 

Kadınları korumakla, kadın katilleri ve kadınlara şiddet uygulayanlar için caydırıcı yasalar yapmakla, toplumda haklarını kazanıp kullanarak yaşamak isteyen kadınları destekleyici çalışmalar yapmakla yükümlü tüm görevliler ve AKP hükümeti yapması gerekenin tam tersini yaptığı için kadın cinayetleri artarak devam ediyor. Bu kadın düşmanı tepkinin karşısında da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak, kadınlar olarak yaşam hakkımızı alana kadar mücadelemiz, haklarıyla yaşamak istediği için öldürülen her kadın kardeşimizin hesabını sorarak devam ediyor. Fatma kardeşimizin hesabını soruyoruz. Fatmalar öldürülmesin diye tüm gerekler yerine getirilene kadar her adliye her meclis kapısında, her sokakta her meydandayız.

 

Uşak'ta öldürülen kadın kardeşlerimiz Nermin Şen, Hatice Palta, Hatice Yılmaz, Sevim Gündoğdu, Ayşe Bulut kardeşlerimizin Platformla mücadele eden aileleri defalarca caydırıcı olması için ceza indirimlerinin ortadan kaldırılması gerektiğini adliye önlerinde haykırdı. Ancak Hatice Palta, Hatice Yılmaz ve Ayşe Bulut kardeşlerimizin davalarında iyi hal indirimi uygulandı. Kadın katillerinin iyi hali olamaz. Haklarıyla yaşamak isteyen Fatmaların öldürülmesinin iyi hali olamaz. Meclis de bunu kabul etmek zorundadır. Fatmalar artık öldürülmesin diye geçen sene 25 Kasım'da sunduğumuz kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet yasasını onaylamalıdır.

 

Fatma Uğuz kardeşimizin davasına sahip çıkıyoruz, Fatma kardeşimize adalet sağlanması, katilinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması için Fatma kardeşimizin ailesini birlikte mücadeleye çağırıyoruz. 


  • YAZAR
  • Editor