1.7.2015
Aysun Altay 22 yaşında öldü. Onun ölümü resmi kayıtlara intihar olarak geçse de, akıl ve vicdan sahibi herkes bunun aslında erkek egemen zihniyetin işlediği bir cinayet olduğunun farkında. Çünkü Aysun kardeşimiz , öz abisi tarafından tecavüze uğradıktan sonra yaşadıklarının ağırlığını kaldıramayarak hayatına son verdi.
Aysun’a tetiği çektiren, hergün gazetelerde okuduğumuz tecavüzcülerin hiçbir ceza almadan salıverilme haberlerdir.
Çocuk tecavüzlerinde dahi tecavüzcülerin yanında yer alarak “rızası vardı” kararını verebilen vicdan yoksunu mahkemelerdir. Ensesti görmezden gelerek toplum ahlakını koruyacağını sanan ahlak yoksunlarıdır. Eşine , kızına, kardeşine yıllarca her türlü işkenceyi yapanlara, “pişmanım” dediği an ceza indirimi veren, kravat düşkünü “iyi halci” hakimlerdir. En önemlisi ; atgözlüklerini çıkartmamakta direnen ve her defasında kadını ezen, adaletsiz bir sistemin en güçlü çarkları olan iktidar sahipleridir.
Evet, iktidar sahipleridir; çünkü Bülent Arınç’ın “bir kadın olarak sus” çıkışından bir gün sonra, ülkemizde aynı anda 3 kadın öldü, bir kadın bıçaklandı. Kendisinden özür beklenen Arınç o sırada “car car konuşan kadına hanımefendi dedim” diyerek kendini aklamakla meşguldü. Aysun kardeşimiz tecavüze uğradığı için intihar ederken , Adalet Bakanlığı, tacizi tecavüzü parayla uzlaştırmaya sokacağı yasa tasarısını hazırlamakla meşguldü.
Biz Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak , güç sahiplerinin tüm vicdansız , adaletsiz tutumlarına rağmen susan ,susturulan ; ölen, öldürülen tüm kadın kardeşlerimiz adına mücadeleyi devam ettireceğiz.
Ve siz ;
Dört bir koldan topluma empoze ettiğiniz hanımefendilikle ve erkeğin cinsel nesnesi olma arasında gidip gelen ,insanlığını yok saydığınız o ideal kadını(!) yaratamayacaksınız !
Planladığınız gibi tacizcileri, tecavüzcüleri parayla aklayan yasanızı çıkartamayacaksınız !
Kadınları susturamayacaksınız !