Kadınlar, çocuklar: Korkmayın. Karma eğitime dokundurtmayacağız.
16.7.2023
***

Eğitim Bakanı karma eğitim istemedikleri bahanesiyle kız çocuklarını okula göndermeyen aileler için karma eğitim sisteminden çıkılabileceğini söyledi. Destici koşa koşa bu açıklamaya “tereddütsüz katıldığını” açıkladı. Hüdapar Meclis’teki ilk konuşmasında karma eğitimi hedef gösterdi. 

Önerilen hep aynı. Kadın üniversiteleri, kadın otobüsleri, kadın alanları, kadın okulları… Uzaklaştırılan hep kadınlar, bahane hep “sizin için”.


Bakan kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin karma eğitim olmasa göndereceğini nereden biliyor? Bu okula gönderilmeyen kız çocuklarının sayısı kaç? Çocuklarını okula göndermeyen ailelere bir yaptırım uygulandı mı?


Eşitlik kadınları toplumdan uzaklaştırarak gelmeyecek. Kız çocuklarının okula gönderilmemesi gibi bir sorunu konuşmak istemiyorsak tek yol eşit ve karma bir eğitimi sürdürmek. Kız çocuklarını ayrı okula göndermek isteyen aileleri sonra erkeklerin olduğu sokaklara çıkarmamaktan, çalışmalarına izin vermemekten ne alıkoyuyor?


Bilimden alabildiğine uzak bir Bakanın kadınları toplumdan uzaklaştırmasına izin vermeyeceğiz.


Kadınlar, çocuklar: Korkmayın.

Karma eğitime dokundurtmayacağız.