Sığınmaevleri Kadınları Koruyacak
7.2.2013
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, şiddet gören kadınların korunması ile ilgili bazı yenilikler yapılacağını açıkladı.

 Kadınların ayrımcılığa maruz kalmasını engellemek amacıyla hangi nedenden olursa olsun sığınmaevine başvuran kadınların eşit muammele görmesi sağlanacak. Fatma Şahin yapılacak olan değişikliği şöyle açıkladı : ‘Artık sığınmaevlerine kabulde, fuhuş yapan, şiddet gören veya ekonomik güçlüğü olan kadın ayrımı yapılmayacak.’ Bu kararın uygulanması için denetlemelerin de yapılacağını ekledi.

 

Türkiye’deki Sığınmaevi Sayısı 60’ı Geçmiyor
Fatma Şahin, ‘50.000’in üstünde nüfusu olan yerlerde sığınmaevi açılabilir’ ifadesini ‘açılır’ diye değiştirileceğini ve böylece sığınmaevi açmanın zorunlu olacağını ifade etti. Yeni düzenlemelerle birlikte sığınmaevlerinin İl özel idareleri tarafından işletildiği yerlerde de yeni sığınmaevlerinin açılması sağlanacak.
 
183 Alo Şiddet Hattı
183 Alo Şiddet hattını 155 Polis İmdat hattıyla ilişkilendirilmesi amaçlar arasında. Şahin “Hangi hattı ararsanız arayın, polis yardımınıza gelecek. Şiddet hattını doğrudan Polis İmdat’la ilişkilendireceğiz” diyerek polisin kadınların korunmasındaki sorumluluğunun altını çizdi. Şahin aynı zamanda denetim mekanizmasının güçlendirileceğini söyledi. Sığınmaevlerinin yöneticileriyle yapılacak görüşmelerle kadınların sığınmaevlerinde kalış süresi, korunma biçimleri bir
standarda bağlanacağını ifade etti.