Ayten Taşdelen'in ailesine sesleniyoruz.
Bugün de İstanbul Eyüp’te Yaşar Taşdelen, geçtiğimiz ay mahkemece "eve yaklaşmama" kararı olmasına rağmen 35 yıllık eşi Ayten Taşdelen’i sağlık ocağının önünde tabancayla katletti. Kadın katillerine hala ağır ceza vermeyen devlet, daha kaç kadın cinayetinin sorumlusu olacak?
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak daha dün İzmir'in Bornova ilçesinde ayrı yaşadığı ve boşanma aşamasında olduğu eşi Necmettin Y. Tarafından bıçaklanarak öldürülen Şerife Y.’nin ailesine seslenmiştik.
Kadın cinayetlerini durdurmak için, kadın katillerine ağır ceza verdirmek için yürüttüğümüz mücadelemizde yine devlet korumadığı için katledilen bir kadının ailesine çağrıda bulunmuştuk.
Meclis hala tatilde !
Kadın katillerine ağır ceza aldıracak olan yasa değişikliği hala görüşülmedi !
Kadınlara koruma kararı verilmiyor !
Koruma kararı verilenler ise, devlet tarafından korunmuyor.
Biz Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak diyoruz ki;
Siz kadınları değil kadın katillerini korudukça, biz taleplerimizi dile getirmeye, kadın katillerine ağır ceza demeye devam edeceğiz.
Biz kadınlar her yerdeyken, sizin ödül gibi cezalarınızdan cesaret alan kadın katillerinin, her duruşmada gözlerinin içine bakarken, ailelerle beraber adliye önlerinde, kız kardeşlerimizle beraber meydanlardayken, siz kadın katillerine en ağır cezayı vereceksiniz.
Platformumuza katılan Yaşar Ailesi'nin kızı olan Gülay Yaşar'ın katiline açılan tehdit davasında en ağır cezayı birlikte mücadele ederek aldırdık.
Platformumuza katılan Karabulut Ailesi'nin kızı olan Münevver Karabulut'un katiline açılan cinayet davasında en ağır cezayı birlikte mücadele ederek aldırdık.
Platformumuza katılan Paşalı Ailesi'nin anneleri olan Ayşe Paşalı'nın katiline açılan cinayet davasında en ağır cezayı birlikte mücadele ederek aldırdık.
Platformumuza katılan Işık Ailesi'nin kızı olan Esin Güneş'in katillerine açılan cinayet davasının seyrini birlikte mücadele ederek değiştirdik.
Ve şimdi de Ayten Taşdelen’in ailesine sesleniyoruz. Kadın katillerine müebbet cezası vermeyen devletten, vermediği gibi de katillerle ortaklık eden, kızlarını korumayan devletin her kurumundan hesap sormaya çağırıyoruz.