25.5.2013
İzmir'de eşi tarafından kaynar suyla yakılan ve yakıldıktan sonra da boğulmaya çalışılan Şeyda Gökçe kardeşimiz hastanede yaşam mücadelesi veriyor. Şeyda kardeşimize sahip çıkıyoruz, Şeyda'yı yakan Mustafa Gökçe'den hesap soracağız.
İzmir'in Limontepe Semti’nde 27 yaşındaki Şeyda Gökçe kardeşimiz eşi tarafından kaynar suyla yakıldı. Yüzü ve vücudu yanan Şeyda kardeşimiz hastanede yaşa mücadelesi veriyor. Gece Şeyda Gökçe'yi yaktıktan sonra da boğazını sıkarak Şeyda kardeşimizin hayatını sonlandırmaya çalışan cani eş Mustafa Gökçe ise polise teslim oldu.
Yaşam mücadelesi sürüyor
Şeyda kardeşimiz, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Birimi Yoğun Bakım Bölümü'nde halen yaşam mücadelesi veriyor. Umarız ki Şeyda kardeşimiz yaşam mücadelesini kazanacaktır ve yaşama yeniden başlayacaktır.
Şikayetler dikkate alınmadı, devlet Şeyda'yı korumadı
Daha önce şiddet gördüğü için Mustafa Gökçe'den şikayetçi olan kadın kardeşimiz Şeyda Gökçe'nin kendini koruma çabaları Mustafa Gökçe'nin aldığı cezanın 5 yıl ertelenmesiyle sonuçlandı. Şeyda Gökçe'nin defalarca şikayette bulunduğunu belirten annesi, birçok davanın da olduğunu söyledi.
Şeyda kardeşimizin göz göre göre yakılmasına izin veren, önlem almayan polisler, “kadınlar öldürülmesin diye” eylem yapan kadınların önüne barikat kuruyordunuz da neden Şeyda kardeşimizi korumadınız ?
Kadın cinayetlerinin azaldığını söylerken, kadın cinayetlerinin sebebini alkole bağlayan Fatma Şahin, Şeyda kardeşimiz yakılmadan üç gün önce ayırılık kararı almıştı !
Çeşitli illerde açıklama yapan ve kadınlara adalet isteyen Başbakan Erdoğan, kadınları korumak ve kadın cinayetlerinin durdurmak için hala hiçbir adım atmadı.
Şeyda Gökçe'ye sahip çıkıyoruz
Bizler Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak Şeyda Gökçe kardeşimize sahip çıkıyoruz. Şeyda kardeşimizin yanında olarak, onun hayatını sonlandırmaya çalışan, işkence yapan Mustafa Gökçe'den hesap soracağız.
Buradan Şeyda Gökçe'nin ailesine sesleniyoruz : Şeyda kardeşimizi öldürmeye teşebbüs eden,ona işkence eden cani Mustafa Gökçe'den birlikte hesap soralım. Mustafa Gökçe'Nin hak ettiği cezayı alması için birlikte mücadele edelim. Şeyda kardeşimiz hayata tutundukta sonra onun korunma mücadelesini birlikte büyütelim. Bizler Platform olarak ne Şeyda kardeşimizi ne de Şeyda kardeşimizin ailesini asla yalnız bırakmayacağız.
Şeyda kardeşimize işkence yapan cani Mustafa Gökçe'nin hak ettiği cezayı alabilmesi için mücadele edeceğiz ve peşini bırakmayacağız.
Şeyda kardeşimiz için adaletin sesi olacağız.