Platform Kadıköy'de kuruluyor
10.2.2013
İki yılda Türkiye'nin dört bir yanına yayılan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İstanbul'un en büyük ilçelerinden olan Kadıköy'de de çalışmalarına başladı. Bu yıl Nisan ayında yapılan büyük bir toplantı ile Kadıköy'de çalışmalarını başlatan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu şimdiden Kadıköy'de iki kez yürüyüş düzenledi.

12 - 09 - 2012 | Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun Kadıköy temsilcisi Dürdane Adıgüzel Kılınç, gazetemize platformun Kadıköy’deki çalışmalarını aktardı. Nisan ayında yaptıkları geniş katılımlı toplantının Anadolu yakasından kadınların katılımıyla yapıldığını aktaran Kılınç, yaptıkları ilk eylemin kalabalık geçtiğini söylüyor. İkinci eylemlerini ise İskele Meydanı’nda büyük bir kalabalığın izlediğini belirten Kılınç, Kadıköy’de planladıkları çalışmaları şöyle aktardı: “Anadolu yakasındaki örgütlenmeyi büyütmeye çalışıyoruz. Pek çok farklı kesimden kadın çalışmalarımıza katılıyor. Kadıköy’de sistematik eylemler yapan bir yapı yok. Biz ilk olacağız. Temalı eylemler yapmayı planlıyoruz. Bunun dışında, kadınların katılıp kendilerini ifade edebilecekleri toplantılar, paneller düzenlemeyi düşünüyoruz. 15 Eylül günü saat 15.00’da Kadıköy’de Promete Kafe’de bir toplantı olacak. Tüm kadınları bu toplantıya katılmaya ve 21 Eylül akşamı 19.30’da Kadıköy’de yapacağımız eylemi birlikte planlamaya davet ediyoruz.”



Böylece Kadıköy’de de artık kadınların seslerini yükseltebilecekleri Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olacak. Platformun Kadıköy’deki çalışmalarına katılmak isteyenler, Kadıköy temsilcisi Dürdane Adıgüzel Kılınç’a 0 530 141 06 70 numaralı telefondan veya www.kadincinayetlerinidurduracagiz.net adresinden ulaşabilirler.