Bursa'da kadınlar 'yaşam hakları' için bir araya geldi
17.8.2014
Bursa'da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi kadınlar Nilüfer Kent Konseyi'nde biraraya geldi. Toplantıda geçtiğimiz cuma günü İstanbul'da kadınların 'yaşam hakkı' için gerçekleştirilen binlerin katıldığı kadın eylemi değerlendirildi. Yaz tatili ve çoğu insanın tatilde olduğu bu dönemde güçlü bir kadın hareketinin artık toplumla kucaklaştığı vurgulandı. Platformun çalışma yürüttüğü tüm illerde olduğu gibi Bursa'da "Bu toplum kadın cinayetlerini durduracak" iddiasıyla neler yapılabileceği tartışıldı.
İstanbul'da hayatını kaybeden kadınların ailelerinden sanatçılara, milletvekillerinden demokratik kitle örgütlerine kadar her kesimden kadının bulıştuğu eylemde; bu cinayetlerin kararlı bir mücadele sonucu durdurulabileceğine artık ikna olunmuştu. Bursa’da bir araya gelen kadınlar da aynı özgüven ve kararlılıkla toplantıyı açmış oldu.
Her ilde öldürülen kadınlara sahip çıkan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun Uludağ Üniversitesi Tıp fakültesinde yoğun bakımda olan bıçaklanarak öldürülmeye çalışılan Remziye Y. için neler yapılabileceği konuşuldu.
Bursa’da mücadele etmek isteyen kadınların bir araya gelebileceği bir film gösterimiyle de umut ve mücadeleyi anlatan Bordertown (sınır ötesi) filminin izlenmesi kararı alındı.
Toplantıların düzenli ve sistematik olması açısından da iki haftada bir toplanılmaya karar verildi. Bir sonraki toplantı 27 Agustos Çarşamba günü saat 17:00’da yine Nilüfer Kent olacak.