Hatice Kaçmaz Ankara'da öldürüldü
19.9.2014
Başkent'te evlilik teklifine olumsuz cevap alan bir kişi, 33 yaşındaki Hatice Kaçmaz'ı kalbinden bıçakladı.

Ankara'da Hatice Kaçmaz, vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı 15 bıçak darbesiyle öldürüldü. Kaçmaz'ın, evlilik teklifini reddettiği gerekçesiyle öldürüldüğü öğrenildi. 

Alınan bilgiye göre olay, Yenimahalle ilçesi Serhat Mahallesi'nde bulunan İbrahim Karakoç Parkı'nda saat 13.00 sıralarında meydana geldi. 33 yaşındaki  Hatice Kaçmaz, cumartesi günü daha önce kendisine evlilik teklifinde bulunan Orhan M.'nin teklifini 5 yaşındaki kızının üvey baba elinde büyümemesi gerekçesiyle reddetti. 

Bunun üzerine genç kadını rahatsız eden Orhan M. belli bir süre teklifini yineledi ancak olumlu bir cevap alamadı. Genç kadının markete çıkmasını fırsat bilen zanlı Orhan M. kadını kaçırmak istedi. Zanlı, direnen genç kadını kaçıramayacağını anlayınca tartaklayarak, yol kenarındaki İbrahim Karakoç Parkı'na sürükledi. Daha sonra üzerinde bulunan bıçakla kadını oyun parkındaki oturakların dibinde bıçakladı. 

15 yerinden bıçak darbesi alan genç kadının sadece kalbinin bulunduğu bölümü 3 kez bıçaklayan zanlı olay yerinden hızla uzaklaştı. Kaçmaz ise kaldırıldığı Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde hayatını kaybetti.

Baba: "Kızımı daha önce tehdit ettiler"

Baba Dilaver Süleymanoğlu, "Biz bunları tanımayız, bilmeyiz. Bir gün iki kadın geliyor, 'Bekar oğlumuz var, kızını istemeye geldik' diyorlar. Annesi ve kız kardeşi. Kızım da 'Benim çocuğum var, evlenmek istemiyorum' diyor. Hepsi bu kadar. Daha önce de meğer tehdit etmişler, annesiyle beraber kızımın peşinde geziyorlarmış" dedi.
"Ben devlete küskünüm, Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a, Adalet Bakanı'na küskünüm. Bu canilerin ortada gezmemesi lazım" diye konuşan Süleymanoğlu, "Kardeşini öldürmüş bir adam bu, babasını yaralamış. 20 yıl ceza almış. Biz böyle adama zaten kız veremeyiz. Eğer kızım bana 'Peşimde adamlar var, beni tehdit ediyorlar' deseydi en azından baba olarak yavrumuzu korurduk. Olay günü marketten alışveriş yapmaya gitmiş. O sırada olay yaşanmış" ifadelerini kullandı.

"Yasa çıkarılsın"
Baba Süleymanoğlu, "Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a, Adalet Bakanı'na sesleniyorum en azından bir yasa çıkarılsın. Bu caniler böyle şeyler yapmasın. Bunun gibiler asılsın ancak acımız söner. Ben böyle bir acı görmedim. Kalbimde bir sızı var" dedi.

Hatice Kaçmaz'ın abisi ise şunları söyledi: "20 yıl ceza alan bu adam denetimli serbestlikle çıkmış. Öz kardeşini ve babasını bıçaklamış biri. Bunlar sokağa çıkıyor. En çok üzüldüğüm şey vatandaşların duyarlı olmaması. Bir Allah'ın kulu sen ne yapıyorsun demiyor. Bu ölen insan, hayvan değil. Gelemiyorsan bir bağır, sopa al eline. Olay, güvenlik kulübesine 100 metre kala yaşanıyor. Senin görevin güvenliği sağlamak. Kardeşim tartaklanarak geliyor buraya. Hayvan olsa böğürse herkes duyuyor. Burada kimse duymamış. Devlet büyüklerime sesleniyorum. Böyle insanları ya ıslah edin ya da kısasa kısas bize verin biz gerekeni yapalım. Bu insanların yeri belli, cahil olup biz de gidip onları mı vuralım. Ama yüreğimizin soğumasını istiyoruz. Bu kişiye gereken cezanın verilmesin istiyoruz. Sözün bittiği yerdeyiz, ayakta durmaya çalışıyoruz. Kardeşim TRT'de birincilikleri olan pırıl pırıl bir insandı. Kolay kolay teslim olmayan mücadeleci biriydi."


  • YAZAR
  • Editor