Devamlı şiddet gördüğü için annesinin evine taşınan 40 yaşındaki Hülya Işık, 28 Eylül 2012 günü ‘koruma süresini’ uzatmak için jandarma karakoluna giderken, eşi 42 yaşındaki Hacı Demirtaş tarafından öldürüldü. Olay yerinden kaçan Hacı Demirtaş, Yüreğir ilçesine bağlı Kadıköy köyünde bir evin mutfağının tezgahının altında saklanırken yakalanıp tutuklandı.
Yagıtay kararı bozdu, ağırlaştırılmış müebbet ceza verildi
Yargılandığı, Adana 9′uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde 31 Aralık 2012′de yapılan ilk duruşmada katil zanlısı koca Demirtaş, ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet hapse mahkum edildi. Hülya Işık’ın ailesinin itirazı üzerine Yargıtay 1. Ceza Dairesi, kararı bozarak, katil zanlısının ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmesini istedi.
Katil indirim almaya çalıştı
Yerel mahkemede yeniden yargılanan Demirtaş, “Eşimle önceleri çok mutluyduk. Sürekli annesinin evine gittiği için aramız bozuldu. Bu yüzden kendisini dövdüm. Aldatıldığımı düşündüğüm için öldürdüm.” şeklinde savunma yaptı
Anne Işık : ağırlaştırılmış müebbet istiyorum dedi
Annesi Hava Işık ise “Kızım şiddet gördüğü için yanıma sığınmıştı. Olay günü koruma süresini uzatmak, tehdit şikayetinde bulunmak için karakola gidiyordu. Evden çıkarken öldürüldü.” diyerek, sanığın en ağır cezayla cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, Yargıtay’ın talebi doğrultusunda, Demirtaş’ı, ‘tasarlayarak insan öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti.