Defalarca Platform’un Meclise götürdüğü yasa önerisi, milyonluk imza kampanyalarına, pek çok ilde onlarca eylemlere ve panellere konu oldu. Bu iki sene içerisinde ise Özgecan Aslan gibi toplumun vicdanını yaralayan 622 kadın öldürüldü.
Kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yasalaşması için kadınların verdiği mücadeleyi tek tek satırlara sığdırmak imkansız. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından senelerdir verilen mücadelede mihenk taşı tarihler ise şu şekilde:
• 2011 yılında, Fatma Şahin henüz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olmadığı çeşitli komisyonlarda çalıştığı dönemde, kadın katillerine indirimlerin kalkması için hazırladığı TCK Ek Maddeyi kendisine sundu.
• Ceza kanunu Ek Madde Önerisini yeniden revize ederek, 25 Kasım 2013 tarihinde, Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü’nde, İstanbul Mv. Melda Onur ve öldürülen kadınların aileleri ile beraber Meclis’e götürdü.
• Yeni Yargı Paketi gündeme geldiğinde, paketin kadın cinayetlerini de içermesini sağlamak için aileler ile beraber meclisteydi. 13 Mayıs 2014 tarihinde siyasi partilerin grup başkanvekillerine bu yasa önerisini yine sundu, Adalet Komisyonu ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ile bu çerçevede görüşmeler yaptı.
• 2011 yılından bu yana kadın cinayetlerinin çözümü için Meclis’e pek çok vekil önerge sundu.
- 3 Nisan 2015 tarihinde Sezgin Tanrıkulu ve 21 milletvekili konuyla ilgili Meclis önergesi sundu.
- 23 Şubat 2015 Malatya Milletvekili Veli Ağbaba çözüm yolları için önerge sundu.
- HDP’li vekiller son iki yılda kadınlarla ilgili Meclis’e 12 kanun teklifi sundu.
• 5 Şubat 2015 tarihinde TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonu’na yasa önerisinin üzerinde durarak çözüm önerilerini sundu,
• 12 Şubat 2015 tarihinde "Özgecan Yasası" için kadınlar imza toplamaya başladı. Platformun da destek verdiği imza kampanyası şu ana kadar bir milyon imzacıyı geçti.
• Şubat 2015 tarihinde TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ile kadın cinayetlerinin çözüm yollarını ve yasa teklifini görüştü.
• 15-30 Şubat 2015 tarihleri arasında pek çok Baro ve Baro Kadın Komisyonları benzer içerikte Meclise teklif verdi.
• 22 Mart 2015 tarihinde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Türkiye Yürütmesi kadın katillerine indirimleri kaldıracak olan yasa önerisi için eylem yapma kararı aldı. İstanbul,Eskişehir,Ankara,Konya,İzmir,Mersin,Antep,Adana,Diyarbakır,Samsun,Bursa,Manisa,Tekirdağ,Yalova,Uşak,Muğla,Aydın,Niğde ve Amasya’da eylemler ve paneller yapıldı. Ayrıca Almanya, Kanada ve Amerika’da da kadınlar eylemleriyle Platform’a destek verdi.
Kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yasalaşması için mücadele devam ediyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu seçimlerden önce, yeniden açılmasıyla Meclis’in kapısında olacaklarını duyurdu. Akıllara ise şu soru geliyor: Yasalaştığında yüzlerce kadının hayatını kurtaracak olan, defalarca Meclis’e götürülmüş olan bu yasanın kabul edilmesi için daha ne yapılması gerekiyor?