Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: "Tavsiyeye uyun, 3 çocuk doğurun"
22.10.2015
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Gürcan Eskişehir'de Erkek Çocuk Evleri Sitesi idari binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada yine aynı tavsiyeye yaparak gençlere 3 çocuk yapın çağrısında bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan skandal bir açıklama yaptı. Henüz geçtiğimiz hafta genç bir üniversite öğrencisi kadının Dilay Gül'ün öldürülmesinin hemen ardından, gençlere verdiği konuşmada yine 3 çocuk yapın dedi. 

Ayşen Gürcan'ın açıklaması şu şekilde:

Dünyada ailelerin dağıldığını söyleyen Bakan Gürcan, "Aile birliği değerini kaybediyor. Ailenize sahip çıkın. Aile olmanın değerini bilin. Birbirine saygı duyan, ilişkilerini ilk krizde koparan insanlar olmayın. Dikensiz gül bahçesi olmaz. Gülü sevende dikeni ile sevecek. Hani derler ya 'Zorla Güzellik Olmaz' sakın inanmayın. Güzellik zorla olur. Emek harcamadan, çaba sarf etmeden güzellik olmaz. Çalışmadığınız tarla bağ değil dağ olur. Kaçan, terk eden değil, mücadele eden, aile ve sevgi bağlarını koparmamak için çalışan olun. Sevin yani" dedi.

Türkiye'nin gençlerle birlikte yaşlanacağını ifade eden Gürcan, "Türkiye sizinle birlikte yaşlanacak. Bu sebeple özellikle sizlere düşen iki yol var. Birincisi, gençlere devletimiz, hükümetimiz birçok teşvik paketleri, eğitim harçları, kendi işini kurma kolaylıkları, sermaye desteği veriyor. Enerjinizi Türkiye'nin ticari hacmini yükseltme, yeni, dünya çapında markalar çıkarmak için, Türkiye'yi zirvelere taşımak için kullanın. İkinci yol ise hem birincisine engel değil hem de Sayın Cumhurbaşkanımızın gençlere sürekli tavsiye ettiği şey. Evlenin aile kurun ve tavsiyeye uyun. Ve hatta mutlaka en az 3 çocuk yapın" diye konuştu. 



22.10.2015

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'nın katıldığı panelde Platform üyelerine gözaltı