1- 2 Ocak 2015- Yılın ilk kadın düşmanı açıklaması yapıldı: Kadının kariyeri anneliktir
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2015 yılının ilk bebeği Meryem Azra’yı ziyareti sırasında, kadınınn en büyük kariyerinin annelik olduğunu ve kadınların başka bir kariyeri merkezlerine almaması gerektiğini söyledi.
2- 11 Şubat 2015 - Özgecan Aslan öldürüldü:
Mersin’de evine gitmek için bindiği minibüste cinsel saldırıya direndiği için öldürülen ve bedeni yakılan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan kdın cinayetlerine duyulan öfkeyi had safhaya çıkardı. Toplumun her kesiminden insan kadın cinayetlerin tepki gösterirken insanlar akın akın sokaklara çıktı.
3- 8 Mart 2015 - Dünya Kadınlar Günü:
Özgecan’ın öldürülmesinin ardından büyüyen tepkiler sonucu Türkiye’nin neredeyse bütün illerinde yürüyüşler düzenlendi. Bu yürüşlerde sokaklardan çekilmeyen insanlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de şehir merkezlerinde yapılan yürüyüşlere katıldı.
4- 4 Temmuz 2015- Kadınlar için meclise yasa sunuldu
Kadın hareketinin meclise götürdüğü ancak meclisin raflarında tozlanan yasa teklifi bir kez de CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka tarafından meclise sunuldu. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka kadın cinayetlerinde iyi hal ve tahrik indiriminin kaldırılması için kanun teklifi verdi.
5- 29 Temmuz 2015 - Kadın düşmanlığı mecliste boy gösterdi: Bir kadın olarak sus!
Kadınlar Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi meclis içerisinde de şiddete maruz kalabiliyorlar. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HDP milletvekili Nursel Aydoğan'a 'Bir kadın olarak sus' demiş ve daha sonra da “Meclis diisiplini gereği böyle konuştum” açıklamasında bulunmuştu.
6- 29 Ekim 2015 – Kadınların ölümüne yaşam hakkına sahip çıktığı memlekette kadın gibi yaşamak utanç kaynağı yapıldı
Tranzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu bir maç sonrası “Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez” demiş ve toplumun tepkisiyle karşılaşmıştı.
7- 19 Kasım 2015 – Ölümüne kadın cinayetlerini engellemek: Aynur Dağdemir
Doktor Aynur Dağdemir Samsun’da çalıştığı hastanede sekreteri eski eşinin şiddetine uğradığı sırada, bıçaklanarak hayatını kaybetti. Dağdemir devlet tarafından kadınlara sağlanmayan yaşam hakkını kendi sağladı ve bu sırada canından oldu. Bir yandan da sağlıkçılara yönelik şiddet devam ederken Türk Tabipler Birliği ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Aynur Dağdemir için eylemler düzenledi.
8- 17-28 Kasım 2015 - Kadınlar “Kadın cinayetlerinde indirimler uygulanmasın” diye meydanlardaydı
Kadın katillerine verilen “İyi hal” , “Saygın tutum” , “Aşırı sevgi” ve “Ağır tahrik” gibi indirimler kadın cinayetlerinin önünü açmakta ve kadın katillerini teşvik etmekte. Kadın hareketi, kadınların yaşam hakkı için il il meydanlardaydı.
9- 3 Aralık 2015 – Adalet kadınlar için işledi: Özgecan Aslan Davası
Özgecan Aslan’ın Tarsus Adliyesi’nde görülen davası indirim verilmeden sonlandı. Toplum için, mücadele eden ve şiddet gören kadınlar için umut olan dava kadınların uğraşları ve elde ettikleri kazanımlar sayesinde kadınların lehine bitti. Özgecan davasından sonra başka bir kadın cinayetii davasında indirim uygulanmadı. Kadınlar için ceza kanunlarında iyileştirilmeye gidilmemiş bu haliyle bile Özgecan davası diğer davalara örnek teşkil etti.
10- 11 Aralık 2015 TBMM’de “Boşanmama” komisyonu kuruldu
Kadınlar verilere göre en çok boşanma ve çalışma hakkını kullanmak için hayatını kaybederken mecliste boşanmaları engelleme komisyonu kuruldu. Bu komisyon 1 Kasım seçimlerinden sonra meclisin ilk icraatı oldu. Muhalefet ise “Kadınların zaten en büyük sorunlarından biri boşanamamak” diyerek tepki gösterdi.