Kadınlar Eskişehir'de de cinsel saldırılara sessiz kalmadı
28.1.2016
Kadınlar Eskişehir'de Bağdat Caddesi'nde yaşanan cinsel saldırı karşısında sessiz kalmayacaklarını gösterdiler. Kanatlı AVM önünde eylem yapan kadınlar 'Kadın Düşmanlığına Cinsel Saldırılara #SessizKalmıyoruz' pankartı açtılar.

 Kadınlar Bağdat Caddesi'nde yaşanan cinsel saldırıya karşı Eskişehir'de Kanatlı AVM önünde eylemdeydi. Eylemlerinde Diyanet İşleri'nin ve Aile Bakanlığı'nın bu saldırılardan sorumlu olduğunu vurgulayan kadınlar 'Kadın Düşmanlığına Cinsel Saldırılara #SessizKalmıyoruz' pankartı açtılar.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Eskişehir Temsilcisi Fatma Kurt'un konuşmasında sorumluların Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklamaları ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kadını korumayan politikaları olduğu bir kez daha vurgulandı.

Fatma Kurt sözlerini şöyle sürdürdü: "Kaç senedir kadına şiddeti engellemek için uygulama ve yasal düzenleme anlamında somut adımların atılmaması bir yana kız çocuklarını hedef gösteren fetvalar, tecavüzcüleri cesaretlendiren saygın tutum indirimleri veriliyor. Platform olarak, kadınlar olarak ve toplum olarak İstanbul'un en işlek caddesinde bunu gördük, Eskişehir'de bize ulaşan kardeşimizden IŞİD'le yarışan kadın düşmanı fetvaların etkisini gördük. Biz bu şiddet, tecavüz, kadın cinayetlerinin tek tek de peşini bırakmayacağız. Burada yetkilileri bu davaların her birinin tek tek peşinde olduğumuz ve yerine getirmedikleri görevlerini gördüğümüz, bunların üstüne gideceğimiz konusunda uyarıyoruz. Kadınların haklarını gasp eden her şiddet türü, cinsel saldırı, kadın cinayeti durana kadar bu meydanlarda ve devletin her türlü kapısında taleplerimizle olacağız. Kadınlar kurtulana kadar kadın düşmanlığının karşısında biz varız."