Gülay Bursalı anmasındaki kadınlara Ülkü Ocakları mensupları saldırdı
24.3.2016
Gülay Bursalı için okulu Aydın Üniversitesi'nde yapılan anmaya Ülkü Ocakları mensubu kişiler saldırıda bulundu. Bir öğrencinin darp edildiği olaya polis müdahale etmedi.

 

Şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Gülay Bursalı için Aydın Üniversitesi'nden arkadaşları bir anma düzenlemek istemişlerdi. Okul yönetiminin "O saatte orada ne işi var? Okulun ismini böyle tanıtıp rezil etmeyin" diyerek okul içinde yapılması planlanan anmaya karşı çıkmıştı. Çok tepki gören bu açıklama üzerine öğrenciler okulun  dışında anmayı gerçekleştirmek istedi. Saat 14:00 civarında okulun kapısının dışında buluşan öğrenciler Gülay Bursalı'yı anarak bir açıklama okudu. 

 

Açıklamanın okunmasının ardından Ülkü Ocakları mensubu bir grup anma yapan öğrencilere saldırı. Bir öğrencinin darp edildiği saldırı esnasında olay yerinde Çevik Kuvvet'in de bulunduğu ancak hiçbir müdahalede bulunmadığı belirtildi. 




24.3.2016

Gülay Bursalı'nın hayatını kaybettiği yerde kırmızı karanfilli eylem