Mehtap Bülbül Davası'nın 3. duruşması görüldü
3.6.2013
Şiddet gördüğü için boşandığı eski kocası tarafından 17 Ocak 2013 tarihinde öldürülen Mehtap Bülbül'ün 3. duruşması bugün Gebze Adliyesi'nde görüldü.

 Gebze'de şiddet gördüğü için boşandığı eski kocası Volkan civelek tarafından iki gün alıkoyulduktan sonra  17 Ocak 2013 öldürülen Mehtap Bülbül'ün davası bugün Gebze Adliyesi'nde görüldü. Dava 28 Haziran 2013 tarihine ertelendi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da Bülbül ailesini yalnız bırakmadı. Platform üyeleri Gebze Adliyesi önünde katillere ağır ceza istedi.

 

Katil indirim talebinde bulundu

Daha önce de akli dengesi yerinde olmadığını öne sürerek ceza indirimi isteyen katil Volkan Civelek şimdi de Mehtap Bülbül'ün kendisini aldattığı iddasını öne sürdü. Dava bu iddia üzerine tanıkların dinlenmesi için davayı 28 Haziran 2013 tarihine erteledi.

 

Devlet korumadı

Kaçırıldığı sırada emniyete başvuran ailesi görevlilerden "Çok fazla Arka Sokaklar dizisi izliyorsunuz" yanıtını almış, ne yaptılarsa polisleri harekete geçirememişlerdi. İki gün sonra da Mehtap'ın ölüm haberi geldi.

 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcilerinden Fidan Ataselim:

Polis görevini yerine getirmedi.

"Bugün burada kadın kardeşlerimizin yaşam hakkı için toplandık. Kadınların öldürülmediği bir Türkiye’nin mümkün olduğunu söylemek için buradayız. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak il il, adliye adliye, meydan meydan dolaşarak kadınların yaşam hakkı mücadelesini sürdürüyoruz. Mehtap Bülbül eşinden boşanmak istediği, kendi hayatına dair karar almak istediği için öldürüldü. Ölüm tehlikesi altında olan Mehtap Bülbül’e koruma tedbir kararı çıkarılsa da, bu sadece kağıt üzerinde bir koruma olmuştur. 17 Ocak günü işe giden Mehtap’ı katil Volkan Civelek ’konuşmamız lazım’ diyerek işten çıkarmış ve Mehtap’ı kaçırmıştır. İki gün boyunca Mehtap’ı alıkoyan katil bu süre içinde aileyle telefonda konuşmuştur. Ancak aile polise başvurduğunda ve kızlarının bulunmasını istediklerinde aldıkları cevap ’siz çok fazla arka sokaklar dizisi izliyorsunuz’ olmuştur. Eğer polis görevini yerine getirseydi, Mehtap kardeşimiz bugün yaşıyor olabilirdi. Bu nedenle buradan emniyetin peşinde olduğumuzu ve kadın cinayetlerinin önünü açanlardan hesap soracağımızı duyuruyoruz."

 

Mehtap Bülbül'ün annesi Yeter Bülbül:

Ağır ceza verilmeli

Katilin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum.

 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İstanbul Temsilcisi Fikriye Yılmaz:

Bu ülkede kadınlar, kendi hayatlarına dair karar vermek istediği için öldürülüyor.Mehtap Kardeşimiz de boşanmak istediği için, koruma altındayken, öldürüldü.Yaşam hakkı evrensel bir hak olduğuna göre Mehtap gibi kardeşlerimizi de korumak devletin başlıca görevidir.Kadın cinayetlerinin hızını kesmek için devletin üzerine düşen görevi yapması gerekmektedir.Fatma Şahin derhal kadınları eve kapatan politikalarından vazgeçmeli, yaşam hakkını savunan kadınlarla işbirliği yapmalıdır.

 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Hukuk Sorumlusu Avukat Gökçesu Özgül:

Dava rapor beklendiği için akıya alınmış durumda.Tanıklar var, onlar dinlenecek.Bu tanıklar ile katilin indirim almak için kullandığı aldatıldım gerekçesinin kanıtlanıp kanıtlanmadığı ortaya çıkacak.Biz başından beri böyle bir şey olmadığını düşünüyoruz zaten.Asıl önemli olan bu tip haksız tahrik indirimi,gelecek indirimi gibi sebeplerin cinayete birer gerekçe olarak gösterilmesidir.Yargi bunlardan indirim vermeye devam ettiği müddetçe katillerde bu yola sığınmayı akıl edecekler, bunu kullanacaklar.Ve yargı da hakkaten kadınların öldürülmesine bir gerekçe göstermiş olacak yani bunu bir haklılık payı olarak gösterecek.Yargıtay bunların hiç uygulanmasını sağlayabilir.

 

Mehtap Bülbül'ün abisi İbrahim Bülbül:

Beklediğimiz gibi kısa bir duruşma oldu.Adaletin yerini bulacağına inanıyoruz.

 

Mehtap Bülbül'ün kardeşi Meryem Bülbül:

Yine katille yüz yüze geldik.Uzadıkça uzuyor davalar.Bir an önce adalet yerini bulsun istiyorum.