Olay Bayrampaşa Şehir Parkı Caddesi üzerinde meydana geldi. Bir süre önce mahkeme tarafından uzaklaştırma kararı verilen İsmet Aksu (49), eşi Gönül Aksu (53)’yu takip etti. Cadde üzerinde eşini durduran İsmet Aksu, Gönül Aksu'yla tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce İsmet Aksu üzerindeki silahını çıkardı. Bu sırada, can havliyle kaçmaya çalışan kadın, beline isabet eden kurşunla kanlar içinde yere yığıldı. İsmet Aksu, daha sonra aynı silahla kendini vurdu.
Gönül Aksu olay yerinde hayatını kaybederken, İsmet Aksu ise ağır yaralı olarak Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.
Olayı anlatan görgü tanıklarından Küçükal, “Ben parkta oturuyordum. O sırada silah sesi duydum. Adamı eşini kovalarken gördüm. Daha sonra kadının başına sıktığını gördüm. Sonra da kendi başına sıktı" dedi.
Gönül Aksu’nun cesedi Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi’ne kaldırıldı. Aksu çiftinin 4 çocuğu olduğu, bir süre önce İsmet Aksu’ya mahkeme tarafından uzaklaştırma kararı verildiği öğrenildi.
Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.