Platform Emine Yayla için adliye önündeydi
29.6.2013
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 17 yaşında öldürülen Emine Yayla için 27 Haziran tarihinde saat 14.00'da Sakarya Adliyesi önünde eylem yaptı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 27 Haziran tarihinde saat 14.00'da, boşanmak istediği için henüz 17 yaşındayken öldürülen Emine Yayla'nın duruşması için Sakarya Adliyesi önündeydi.

 "Öldürülen kadın kardeşlerimizin davalarının takipçisiyiz" diyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kadın cinayetlerinden sorumlu olanlardan hesap sormaya devam ediyor. İl il, adliye adliye sürdürdükleri mücadeleyle kadın katillerine ağır cezalar verilene kadar seslerini yükseltmeye devam edeceklerini söylüyorlar. Emine Yayla'nın ailesiyle birlikte adalet arayışını sürdüren Platform yaptığı açıklamada, katil için ağırlaştırılmış müebbet hapis dışında bir ceza verilmesi başka ölümlere davetiye çıkartacağı vurguladı.

En ağır cezayı istiyoruz

Duruşma öncesinde konuşan Emine Yayla'nın amcası Turhan Yılmaz katilin yalan söylediğini söyledi. Katilin yeğenini tasarlayarak öldürdüğünü vurgulayan Yılmaz katil için "Ağırlaştırılmış müebbet almalıdır." dedi.

Daha sonra basın açıklamasına geçildi. Açıklamayı Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Ayfer Özkoç okudu. Açıklamada katillere bazı mahkemelerin indirim uyguladığı söylendi ve burada böyle bir kararın verilmesinin kabul edilemeyeceği vurgulandı.

Ağır tahrik indirimi verilmeyecek


Katil geçtiğimiz duruşmada Emine'nin kendisini aldattığını iddia etmiş ve bu yüzden cinayet işlediğini belirterek ağır tahrik indirimi istemişti. Mahkeme bu talep üzerine telefon kayıtlarını istemişti. Kayıtlar incelendiğinde görüldü ki telefon görüşmeleri hep 1 dakikanın altında gerçekleşmiş. Platform Avukatı Gökçesu Özgül ve Av. Leyla Epözdemir, telefon kayıtlarının sonucunun görüşlerini desteklediğii ifade etti ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istediler.    Bunun üzerine katilin avukatı sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair bir rapor talep etti.

Duruşma 19 Eylül'e bırakıldı.